Zeefdrukken

Op de werkplaats

Happy Little Moment begon heel klein. Letterlijk en figuurlijk.

In de straat waar ik op Bali woonde, was een klein papierwinkeltje waarvan ik de naam niet weet.

Hier kocht ik een paar kleine pakketjes met klein, handgemaakt briefpapier en mini envelopjes.  In een grotere stad vond ik een lakstempel en zegellak.

Hiervan maakte ik de eerste verrassingen voor onbekende vinders.

Niet wetende waar het toe zou leiden, maar hopelijk tot verraste vinders.

Terug Nederland pakte ik het project na een tijdje weer op, en per toeval kwam ik erachter dat ik met deze kaartjes ook klanten van bedrijven blij kon maken. Maar er was een grote maar. En dat is dat het onmogelijk is om een grote oplage te maken met de hand. Printen is geen optie, omdat het papier dat ik gebruik niet in een printer kan en gewoon printerpapier past niet bij Happy Little Moment.

Er moest een manier zijn om met het mooie papier te blijven werken en toch meer kaartjes te produceren.

Zeefdrukken

Zeefdruk is een handmatige druktechniek. Niet zo snel als een printer, maar zo veel mooier. Omdat het drukken met de hand gebeurd is het resultaat niet altijd perfect en is ieder kaartje een beetje anders. Soms perfect maar vaak niet helemaal. En dat past perfect bij Happy Little Moment.

Afgelopen zaterdag ben ik voor het eerst met mijn papier naar een zeefdrukwerkplaats gegaan. Heel erg benieuwd hoe het zou gaan uitpakken. Ondanks dat ik nieuwe uitdagingen ben tegengekomen ben ik ontzettend gelukkig met het resultaat.

De kaartjes zijn gezeefdrukt minstens zo sfeervol als helemaal handgemaakt!

Er is nog veel te onderzoeken en te leren, maar Happy Little Moment zal langzaam maar zeker steeds minder Little worden en meer Happy Moments kunnen maken.

Hiervoor wil ik Kapitaal Utrecht bedanken, omdat ik hier op een laagdrempelige manier kan leren zeefdrukken, met fijne hulp van ervaren mensen. 

DSC_1130.JPG
DSC_1134.JPG
DSC_1149.JPG
DSC_1148.JPG
DSC_1150.JPG
2d8376e9-6d43-4ec3-ae73-3dbe62862f45.jpg
Anne Sophie OudmanComment