Liefdestrein

NS heeft een kaartje opgestuurd. Een dagkaartje! Zodat ik een hele dag onbeperkt liefde kon verspreiden in Nederland.

Op 23 mei heb ik het treinkaartje gebruikt, om zo veel mogelijk liefde te verspreiden in de trein en op stations. De hele dag ben ik bezig geweest, met zo veel mogelijk Happy Little Moments onopvallend achter te laten ‘voor de vinder’.

Meestal lukte dat, maar in Maastricht kwam er een meneer naar me toe ‘mevrouw u vergeet iets!’ dus bedankte ik hem en nam het kaartje weer mee, alsof ik het echt vergeten was.

De reis begon om 8 uur op Utrecht centraal. Een uur lang liep ik in de drukte, om mensen ongemerkt een vrolijk begin van hun dag te geven. Ik legde de Happy Little Moments op bankjes, op de incheckpoortjes en tussen  Metro’s.

Dezelfde dag stond er een groot artikel in Metro over Happy Little Moment en hoe leuk zou het zijn om er één te vinden en er daarna over te lezen?

Ik reisde naar station Leidsche Rijn verspreidde daar en in de trein, kocht een ontbijtje en ging weer met een spoor van kaartjes achter me terug naar Utrecht.

Het idee was om op de dag minimaal 6 steden te verrassen, maar het subtiel achterlaten op drukke plekken kost toch meer tijd dan je denkt. Op Utrecht waren inmiddels alle kaartjes die ik daarvoor had neergelegd weg, dus voordat ik de trein naar Den Bosch pakte kregen alle plekken nog een nieuwe verrassing.

In Den Bosch liep ik over alle perrons, langs bankjes, de koffie hoekjes en door stilstaande treinen heen. Zo werden mensen onderweg verrast, terwijl ik nog in Den Bosch aan het werk was.

Hetzelfde deed ik in Eindhoven en uiteindelijk ook Maastricht, waar ik ook de stad in ben gelopen om buiten het station liefde te verspreiden. Op bankjes, terrasjes en in de hoed van een muzikant.

Ik nam pauze op een terras, waar de ober me zag schrijven en vroeg of ik daar was voor werk. Ik vertelde dat dat zo was en wat mijn werk was of eigenlijk: mijn missie.

Hij zei: ‘Oh, ben jij dat!’ want blijkbaar had hij die ochtend de Metro gelezen. Hij zei dat hij het terras ging doorzoeken, maar toen lag er al een kaartje onder het schoteltje op het dienblad.

Eenmaal weer op het station liep ik nog een rondje om de kaartjes in kaartjesautomaten te stoppen. Onderweg naar Utrecht zat ik in een hele lange trein dus daar heb ik veel gewandeld zodat er op een heleboel stoelen een verrassing lag te wachten.

Twaalf uur, ruim 300 kaartjes en vijf stations verder was ik terug in Utrecht.

Mocht je de hele reis terug willen zien dan kan dat: op Instagram staat de hele reis onder ‘liefdestrein’.

Doordat NS mij met een kaartje heeft verrast, zijn er nog veel meer mensen met een kaartje verrast. Dankjewel  NS!